Wmo

Wmo

De Wmo staat voor de Wet maatschappelijke ondersteuning. De Wmo is er om u te ondersteunen. Dit is voor iedereen, ongeacht de beperking of het probleem dat iemand ervaart. Het doel van de Wmo is dat iedereen kan meedoen in de maatschappij. Uw gemeente moet er dus zo goed mogelijk voor zorgen dat er hulp is voor wie hulp nodig heeft en niet in staat is om die hulp zelf te regelen. Uw gemeente heeft bepaalde taken van de Wmo aan de ISD Bollenstreek overgedragen. Deze taken zijn de verstrekking van maatwerkvoorzieningen in het kader van de Wmo.

 • Algemeen - Wmo

  De Wmo staat voor de Wet maatschappelijke ondersteuning. De Wmo is er om u te ondersteunen. Dit is voor iedereen, ongeacht de beperking of het probleem dat iemand ervaart. Het doel van de Wmo is dat iedereen kan meedoen in de maatschappij.

 • Begeleiding

  Voor iedereen is het belangrijk om zo lang mogelijk in zijn eigen leefomgeving te blijven functioneren. Wanneer u een beperking, chronisch psychisch- of psychosociaal probleem heeft, is dit niet altijd zelfstandig mogelijk.

 • Gehandicaptenparkeerkaart

  De ISD Bollenstreek voert voor de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen de aanvragen voor de gehandicaptenparkeerkaart uit.

 • Hoe kunt u een melding indienen?

  Via een meldingsformulier dient u een melding in.

 • Hulp bij het huishouden

  Wanneer u een beperking, chronisch psychisch- of psychosociaal probleem hebt, kunt u problemen hebben bij het voeren van een huishouding. Binnen de Wmo wordt er vanuit gegaan dat u eerst zelf probeert uw problemen op te lossen door een beroep te doen op uw familie en/of (sociaal) netwerk.

 • Persoonsgebonden budget

  Een persoonsgebonden budget (pgb) maakt het voor mensen met een beperking mogelijk om de regie over hun eigen leven te behouden, zelf hun eigen leven in te richten en zelf zorgverleners uit te zoeken die hen helpen op tijdstippen die zij wensen.

 • Rolstoelvoorzieningen

  Wanneer u slecht ter been bent, kunt u een rolstoel in bruikleen krijgen. Dan kunt u zich zo goed en zelfstandig mogelijk binnen- en buitenshuis verplaatsen.

 • Vervoersvoorzieningen

  Vervoer is voor iedereen belangrijk. Wanneer u een beperking, chronisch psychisch- of psychosociaal probleem hebt is het soms moeilijk gebruik te maken van het openbaar vervoer.

 • Woonvoorzieningen

  Woonvoorzieningen zijn voorzieningen die mensen met een beperking kunnen helpen om zelfstandig in hun woning te blijven wonen. Deze mensen ondervinden soms praktische problemen in de woning.

Folders en formulieren

Alle up-to-date folders en formulieren van de ISD Bollenstreek.

Verordeningen en regelingen

Alle up-to-date verordeningen en regelingen van de ISD Bollenstreek.