Collectieve aanvullende zorgverzekering

Net als in 2020 is ook voor 2021 met Zorg en Zekerheid een contract afgesloten voor de collectieve aanvullende zorgverzekering.

De basisverzekering vergoedt de meest voorkomende medische kosten. De kosten van bijvoorbeeld een bril of langdurige fysiotherapie worden niet vergoed. Hiervoor kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Dat brengt extra kosten met zich mee.

De ISD-gemeenten zijn van mening dat ook mensen met een laag inkomen en weinig vermogen een aanvullende zorgverzekering moeten kunnen afsluiten. Daarvoor is een collectieve aanvullende zorgverzekering afgesloten. Tegen een lage premie kunnen mensen goed verzekerd zijn en blijven.

Collectieve aanvullende zorgverzekering aanvragen

Als u een collectieve aanvullende zorgverzekering wilt aanvragen, kunt u dat doen via ons Digitaal Loket. Vul het digitale aanvraagformulier in. Let op! Zorg dat u uw DigiD gegevens bij de hand hebt.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de collectieve aanvullende zorgverzekering?

Collectieve aanvullende zorgverzekering 2021

 

GeZZond Check 2.0

De GeZZondheid Check 2.0 is een combinatie van een gezondheidscheck en een medische beoordeling over de mogelijkheden voor het verrichten van arbeidstaken. 

Gezondheid en bewegen

Dat een goede gezondheid belangrijk is, weet iedereen. En dat bewegen daarbij helpt, is ook algemeen bekend. Als u al een tijdje weinig hebt gesport, is de drempel om (weer) te beginnen best hoog. En lid worden van een sportschool is bovendien duur.

Vandaar dat er nu speciaal voor mensen met een minimum inkomen twee gratis mogelijkheden zijn om toch gezond en sportief bezig te zijn. Voor allebei de mogelijkheden moet u wel de collectieve aanvullende zorgverzekering (AV Gemeente-Standaard of AV Gemeente-Top) bij Zorg & Zekerheid hebben.

GeZZond Check 2.0

Vindt u dat uw gezondheid toe is aan verbetering? Rookt u misschien, beweegt u weinig, zou u weleens willen weten welke etenswaren u beter kunt laten staan en wat u juist beter wel kunt eten? Wilt u wel in beweging komen, maar weet u eigenlijk niet zo heel goed hoe u dat nu goed aanpakt?

Hebt u bovendien een bijstandsuitkering en bent u aanvullend verzekerd bij Zorg & Zekerheid? Laat dan bij de ISD Bollenstreek de GeZZond Check 2.0 doen! De GeZZondheid Check 2.0 is een combinatie van een gezondheidscheck en een medische beoordeling over de mogelijkheden voor het verrichten van arbeidstaken.

Wat gebeurt er tijdens de GeZZond Check 2.0?

De GeZZond Check 2.0 duurt ongeveer 30 minuten. In die 30 minuten gaat een GGD arts na of u een gezond gewicht hebt door u te meten en te wegen. De arts meet ook uw bloeddruk en uw bloedsuikerwaarde. Er wordt gekeken of u misschien risico op diabetes hebt en eventueel krijgt u een longfunctie-onderzoek. Verder krijgt u een voedingsadvies op maat én een beweegadvies op maat.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Als u interesse hebt in de GeZZond Check 2.0, kunt u een mail sturen naar info@isdbollenstreek.nl.  Wij zorgen dan voor meer uitleg en een brochure waarmee u zich kunt aanmelden.

Beweegprogramma ‘Lekker in je Lijf’

Wilt u zich niet helemaal laten doorlichten, maar wilt u gewoon lekker gaan bewegen? Dan is het programma “Lekker in je Lijf”mogelijk iets voor u. Dit beweegprogramma is speciaal ontwikkeld voor mensen die een tikkeltje te zwaar zijn. Als u hieraan meedoet, gaat u één of twee keer per week bewegen in een groep onder begeleiding van een fysiotherapeut. U krijgt ook voorlichting door een diëtist over gezonde voeding en verder is er ook tijd voor gezelligheid.

Wat kost het?

Lekker in je Lijf wordt volledig vergoed voor iedereen die deelneemt aan de collectieve aanvullende zorgverzekering voor minima van Zorg en Zekerheid (AV-Gemeente Standaard of AV-Gemeente Top). Het eigen risico is hierbij niet van toepassing. De rekening wordt direct betaald door de verzekeraar, dus u hoeft zelf niets voor te schieten.

Als u al deelneemt aan de ‘Gecombineerde Leefstijlinterventie‘ (vergoed uit de basisverzekering), dan krijgt u géén vergoeding voor deelname aan ‘Lekker in je lijf’ (uit de collectieve aanvullende zorgverzekering).

Hoe kunt u zich aanmelden?

Kies hieronder de fysiotherapiepraktijk die het dichtst bij u in de buurt ligt. U kunt zich dan aanmelden voor “Lekker in je Lijf” via de website van de praktijk of per telefoon. Ook voor meer informatie kunt u hier terecht.

Waar wordt het programma gegeven?

In fysiotherapiepraktijken in de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. De fysiotherapeuten in deze praktijk hebben jarenlange ervaring met het geven van beweegprogramma’s en er zijn mooie ruimten om in te sporten en bewegen.