10 suggesties voor mensen met een laag inkomen

Weinig inkomsten of financiële problemen zijn niet fijn. Voor mensen met een laag inkomen zijn er naast de regelingen van de ISD Bollenstreek ook andere mogelijkheden beschikbaar.

Landelijke en regionale regelingen die het u makkelijker kunnen maken. Wij hebben 10 interessante suggesties voor u op een rijtje gezet.

Bibliotheek Bollenstreek

De Bibliotheek Bollenstreek vindt u in alle gemeenten van de Bollenstreek. Zij bieden een brede collectie aan boeken en e-books aan, maar u kunt er ook terecht voor onderwijs en ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan het Taalhuis, de Voorleesexpress, de Volksuniversiteit en verschillende workshops. Zo helpt het Taalhuis u om beter te lezen, schrijven en spreken. De Voorleesexpress geeft extra aandacht aan gezinnen met kinderen van 2 tot en met 8 jaar die moeite hebben met taal. 

Bekijk het aanbod van de Bibliotheek Bollenstreek

Buurtsportcoaches van Lisse Actief

Bewegen is gezond en goed voor iedereen. De buurtsportcoaches van Lisse Actief bieden jong en oud veel gratis sportactiviteiten aan. Van de scouting tot gymnastiek en volleybal, er zit altijd wel een activiteit voor u bij. 

Bekijk de sportactiviteiten van Lisse Actief

Extraatje voor uw welzijn

Hebt u het zwaar en kunt u een mentaal steuntje gebruiken? Dan is er een extraatje voor uw welzijn. In Noordwijk bieden verschillende organisaties leuke activiteiten om uw welzijn te bevorderen. Van een cursus mindfulness tot running therapie, de keuze is aan u. Benieuwd naar de activiteiten?

Bekijk de activiteiten

zwemmen

Jeugdfonds sport & cultuur

In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op voetbal, streetdance, judo, zwemles of muziekles. Deze kinderen sporten en spelen vaak alleen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur biedt deze kinderen de mogelijkheid om mee te doen. Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor deze kinderen en jongeren. Sporten en spelen doet u niet alleen, dat doet u samen. Elk kind verdient het om mee te doen.

Bekijk de website Jeugdfonds Sport & Cultuur

Kledingbank Teylingen

Niet iedereen heeft de financiële middelen om het gezin of zichzelf te kleden. Stichting Kledingbank Teylingen is er om goede herbruikbare kleding in te zamelen en deze gratis aan te bieden aan mensen die het niet breed hebben. 
Meer weten of Kledingbank Teylingen?

Bekijk de website van de kledingbank

Menstruatie armoede

1 op de 10 vrouwen heeft soms geen geld voor maandverband. Als u moet rondkomen van een beperkt budget in de week, gaat dat geld grotendeels op aan eten en drinken. Maar van dat geld moeten ook verzorgings- en hygiëneproducten gekocht worden. Dat maakt dat er soms geen geld is voor maandverband of andere menstruatieproducten. Menstruatieproducten moeten voor iedere vrouw beschikbaar zijn die het nodig heeft. Het Armoedefonds stelt daarom gratis menstruatieproducten beschikbaar.

Bekijk de website van het Armoedefonds

Repair Café

Veel elektrische apparaten, kledingstukken, fietsen of speelgoed kunnen nog een tweede ronde mee, dus gooi deze spullen niet weg. Kom naar het Repair Café in Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen. Vrijwilligers van het Repair Café kunnen helpen en repareren het ter plekke, samen met u. Meer weten?

Ga naar Repair Café Hillegom

Ga naar Repair Café Lisse

Ga naar Repair Café Noordwijk

Ga naar Repair Café Teylingen

Repaircafe

Reuring

Reuring brengt mensen samen met diverse activiteiten waar u gratis aan kunt deelnemen of tegen een kleine vergoeding. Denk aan creatieve workshops, koken, sport, wandelen etc. Reuring is een veilige plek waar u weer kracht krijgt om mee te kunnen doen aan de samenleving. U vindt Reuring in de gemeente Noordwijk.

Ga naar de website van Reuring

Stichting leergeld

In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Het kan hierbij gaan om activiteiten voor kinderen op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn, zoals meedoen aan schoolreisjes, muziekles of lid worden van een sport- of scoutingvereniging. Leergeld biedt deze kinderen daarmee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Ga naar Leergeld Leiden en omstreken

Too good to go app

Kent u Too Good To Go al? Een app waarmee u eten ophaalt dat anders door winkels of restaurants wordt weggegooid. Tegen een klein prijsje kunt u een Magic box of broodbox ophalen bij een lokale ondernemer. 

Download de Too Good To Go app

Wilt u weten welke minimaregelingen er in uw gemeente zijn?
Bekijk ook het boekje "Extra geld, meer zelfstandigheid".