Hebt u hulp bij het huishouden nodig?

Wanneer u hulp bij het huishouden nodig hebt, kunt u dat kenbaar maken via een meldingsformulier. Dit meldingsformulier kunt u opvragen en inleveren bij de lokale loketten van de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk, het Wmo Adviescentrum Noordwijkerhout en het Zorgloket van Teylingen of downloaden op de websites.

Wat gebeurt er na uw melding?

Op onze pagina ‘Een melding indienen’ vindt u alle informatie over het verloop van uw melding.

Wanneer krijgt u bericht van ons?

U krijgt na het indienen van het meldingsformulier binnen 8 weken een bericht met een besluit. Het onderzoek mag 6 weken duren en de periode waarbinnen wij een besluit nemen 2 weken. Het kan voorkomen dat deze termijn niet wordt gehaald, omdat er bijvoorbeeld informatie bij een arts is opgevraagd. In die gevallen krijgt u tijdig bericht van ons dat uw aanvraag nog niet afgehandeld kan worden. Omdat de meeste aanvragen hulp bij het huishouden relatief eenvoudig zijn af te handelen, proberen wij uw aanvraag zo spoedig mogelijk af te handelen. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de zorgaanbieder binnen 48 uur nadat u bent aangemeld bij u hulp gaat verlenen.

Spoedprocedures

Het kan voorkomen dat u direct zorg nodig hebt (spoedzorg). Bijvoorbeeld: U kunt alleen uit het ziekenhuis worden ontslagen als er thuis hulp bij het huishouden, begeleiding of een voorziening is geregeld. Als een dergelijke situatie van toepassing is, dan moet u binnen 24 uur zorg (Hulp bij het huishouden en/of begeleiding) en/of binnen 24 uur een passing voor een voorziening krijgen zonder dat u moet wachten op een indicatie. Binnen 14 dagen stelt de ISD Bollenstreek de indicatie dan alsnog vast.

Uitgelicht

Volg ons