Vacature: Administratief medewerker sociaal domein

Ben jij goed met cijfers en administratief onderlegd? Ben je bekend met het sociale domein en wil je deze kennis verder uitbreiden? Dan ben jij de juiste de kandidaat voor ons!

Als administratief medewerker Wmo heb je een belangrijke rol binnen het team. Je draagt zorg voor de administratieve uitvoering van de Wmo, bewaart het overzicht en bent bekend met de wet- en regelgeving van het sociaal domein. Iedere dag is anders en dat is wat jouw werk zo dynamisch maakt. Op het ene moment geef je telefonisch voorlichting en advies en op het andere moment maak je berekeningen en voer je werkprocessen in.

Wat ga je doen?

  • Je verwerkt en controleert administratieve en financiële gegevens op het gebied van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). 
  • Je maakt berekeningen, verwerkt mutaties in Zorgnet, voert en boekt werkprocessen in.
  • Je plant huisbezoeken in en beheert de algemene mailbox. 
  • Je geeft telefonisch voorlichting en advies op het gebied van het sociale domein.
  • Je bent het eerste aanspreekpunt voor de dagelijkse uitvoerende taken van aanbieders.
  • Je ondersteunt de consulent op administratief vlak.

Wat breng je mee?

  • Je hebt een bij de functie passende opleiding op MBO-4 niveau, bijvoorbeeld SJD of financieel administratief medewerker.
  • Je hebt recente financiële administratieve ervaring op het vakgebied.
  • Naast klantgericht, resultaatgericht en vakmanschap vragen wij voor deze functie dat je flexibel en nauwkeurig bent. Je kunt goed samenwerken, overtuigen, plannen en organiseren. Ook beschik je over goede communicatieve vaardigheden.
  • Ervaring met Zorgnet is een pre.

Wat bieden wij?

Wegens interne doorgroei zoeken wij een collega voor 24 tot 36 uur per week. Daarbij hoort een salaris van minimaal € 2.170-, tot maximaal € 3.176-, (schaal 7) op basis van een 36-urige werkweek. Je krijgt een contract voor een jaar en je wordt, afhankelijk van opleiding en ervaring, ingeschaald in aanloopschaal 6 (€ 1.934 – € 2.904). Bij goed functioneren krijg je na een jaar een contract voor onbepaalde tijd en word je in je functieschaal (schaal 7) geplaats. 

Bovendien biedt de ISD Bollenstreek prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo is er de mogelijkheid om flexibel te werken en krijg je bovenop het genoemde salaris 17,45 % Individueel Keuzebudget (IKB). Dit budget kun je uit laten betalen of kun je inzetten voor verschillende doeleinden, zoals het kopen van extra verlof of het fietsplan. Ook bouw je pensioen op bij het ABP en heb je de keuze om deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering. Daarnaast hebben we een actieve personeelsvereniging die meermaals per jaar diverse activiteiten organiseert.

Over de ISD Bollenstreek

De ISD Bollenstreek, ofwel de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD), is een samenwerkingsverband van de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen. De ISD is werkzaam binnen het Sociaal Domein en voert de Participatiewet, Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Wet gemeentelijke schulddienstverlening uit. Onze organisatie is ambitieus en volop in beweging. Klantgerichtheid, resultaatgerichtheid en vakmanschap zijn voor ons belangrijk. De ISD Bollenstreek telt momenteel 124 medewerkers (103 fte).

Ben jij de nieuwe collega die we zoeken?

Spreekt deze vacature jou aan? En heb je zin in een mooie baan bij de ISD Bollenstreek? We horen het graag. Stuur je sollicitatie en cv, vóór 24 mei 2022 via de link.

Solliciteer direct!

Sollicitatieprocedure

De procedure bestaat uit 2 gesprekken en een arbeidsvoorwaarden gesprek. De binnengekomen sollicitaties worden regelmatig beoordeeld. Zien we een mogelijke match, dan nemen we direct contact met je op en plannen we een kennismakingsgesprek. Hebben we de juiste kandidaat gevonden, dan sluiten we de vacature. 

Meer informatie?

Wil je meer weten over deze vacature en onze organisatie? Neem dan contact op met mevrouw M. (Maartje) Maitimo, coördinator, telefoon (0252) 251 732 of info@isdbollenstreek.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.