Hoe dient u een aanvraag in?

Voor het aanvragen van een IOAW-uitkering kunt u telefonisch contact opnemen met het Klant Contact Centrum op het gratis telefoonnummer (0800) 95 67 000. U krijgt van ons een uitnodiging voor een algemene informatiebijeenkomst.  

Tijdstip informatiebijeenkomst

Op dinsdag- of donderdagmiddag van 13:00 – 14:00 uur vinden de informatiebijeenkomsten plaats bij de ISD Bollenstreek, Hobahostraat 92 te Lisse. Tijdens deze bijeenkomst informeren wij u over de rechten en plichten die bij een uitkering horen.
U krijgt algemene informatie over verschillende zaken, zoals over de hoogte van een uitkering, de arbeidsverplichting, de inlichtingenplicht, verblijf in het buitenland en de bijzondere bijstand.

Verplicht

De informatiebijeenkomst is verplicht voor iedereen die een uitkering aanvraagt op grond van Participatiewet of IOAW. Als u verhinderd bent, dan kunt u dit doorgeven via het algemene telefoonnummer om een nieuwe afspraak te maken.

Aanvraagformulier en meldingsgesprek

Na afloop van de bijeenkomst ontvangt u een uitnodiging voor een persoonlijk meldingsgesprek. U krijgt het aanvraagformulier mee. Tijdens het meldingsgesprek bespreekt de consulent uw aanvraag en uw persoonlijke situatie.

Inschrijven bij www.werk.nl

Hebt u zich al ingeschreven bij www.werk.nl? Dat is een voorwaarde om in aanmerking te kunnen komen voor een uitkering.

Binnen hoeveel tijd neemt de ISD een beslissing?

Nadat de ISD alle benodigde informatie van u heeft ontvangen, neemt de ISD binnen 8 weken een beslissing.

Uitgelicht

Volg ons