Wilt u lid worden van de Cliëntenraad?

De Cliëntenraad van de ISD Bollenstreek (ISD) behartigt op het gebied van de Participatiewet (PW) de belangen van alle klanten van de ISD. De cliëntenraad geeft het dagelijks bestuur van de ISD gevraagd en ongevraagd advies over het beleid en de uitvoering van de PW.

Wie zijn wij?

De cliëntenraad bestaat uit klanten die van de ISD een uitkering ontvangen. Wij hebben allemaal te maken met de Participatiewet. Bijvoorbeeld omdat we een bijstandsuitkering of een IOAZ-uitkering (Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen)
hebben. We wonen allemaal in één van de ISD gemeenten (Hillegom, Lisse, Noordwijk of Teylingen). Uit elke gemeente komt minimaal één lid. De cliëntenraad bestaat uit minimaal vijf en maximaal zeven leden.

Wat is de opdracht van de cliëntenraad?

We adviseren het dagelijks bestuur van de ISD op alle onderwerpen die te maken hebben met het onderdeel Inkomen van de ISD. Dat doen wij zowel gevraagd als ongevraagd. Als we zaken signaleren die anders of beter kunnen dan schrijven we hierover een kort advies of een brief met verbeterpunten. Het dagelijks bestuur behandeld die adviezen en we krijgen daarop een reactie.

Folder Cliëntenraad

Voor meer informatie en een uitgebreide uitleg over de Cliëntenraad kunt u de folder "Cliëntenraad" lezen.

Wilt u lid worden?

Hebt u vragen, ideeën, voorstellen of wilt u zich aanmelden voor de Cliëntentraad? U kunt dan via het e-mailadres clientenraad.isd@hotmail.nl contact met ons opnemen. U kunt niet via de ISD contact met ons opnemen.