Toelichting nodig bij de Tozo aanvraag

De Tozo is gepubliceerd in de Staatscourant en dat betekent dat de regeling vanaf nu formeel en juridisch is vastgesteld. Op basis van de definitieve regeling van het Rijk is het verplicht dat u in uw aanvraag, naast de getekende verklaring dat uw bedrijf als gevolg van de Coronavirus is geraakt, ook een toelichting hierop geeft.

Voor aanvragen die vóór 22 april 2020 bij de ISD zijn ingediend was dit nog niet bekend. Om een definitief besluit op uw aanvraag te kunnen nemen hebben wij deze toelichting wel van u nodig. Anders kunnen wij u voor april en mei ook geen inkomstenformulier sturen en uw mogelijke uitkering over april en mei niet aan u over maken. 

Op de pagina "Tijdelijke overbruggingsregeling voor ondernemers/zzp'ers" vindt u het toelichtingsformulier dat u ter aanvulling op uw aanvraag nog moet invullen. Wij voegen het ingevulde formulier toe aan uw formele aanvraag. 

Hebt u al een aanvraag ingediend? Dan krijgt u 22 april 2020 van ons ook een e-mail met een link naar dit toelichtingsformulier. 

Voor aanvragen vanaf 22 april 2020 is het aanvraagformulier aangepast en kunt u in het aanvraagformulier meteen uw toelichting geven.