Collectieve aanvullende zorgverzekering in 2023

Ik maak dit jaar gebruik van de collectieve aanvullende zorgverzekering. Kan ik daar in 2023 ook weer gebruik van maken en zijn de nieuwe bedragen al bekend?

Ook in 2023 kunt u als inwoner van de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen gebruik maken van de collectieve aanvullende zorgverzekering bij Zorg en Zekerheid. Vanaf 2023 krijgt u op de basisverzekering geen korting meer, maar wel op de aanvullende zorgverzekering. Uw gemeente betaalt een groot deel van deze aanvullende zorgverzekering.

Voorwaarden collectieve aanvullende zorgverzekering

Om deel te kunnen nemen moet u voldoen aan de voorwaarden:

  • U woont in de gemeente Hillegom, Lisse, Noordwijk of Teylingen
  • Uw (gezamenlijk) inkomen is niet hoger dan 120% van de voor u geldende bijstandsnorm
  • Uw vermogen is niet hoger dan de in de Participatiewet genoemde vermogensgrenzen
  • U bent vanaf 1 januari 2023 ook voor de basisverzekering bij Zorg en Zekerheid verzekerd.

Bedragen en folder 2023

De premiebedragen en de bijdrage van uw gemeente voor 2023 zijn uiterlijk eind november 2022 bekend. De ISD Bollenstreek heeft dan een nieuwe folder voor de collectieve aanvullende zorgverzekering 2023. 

Deelnemers 2022

Maakt u in 2022 al gebruik van de collectieve aanvullende zorgverzekering? Dan ontvangt u uiterlijk begin december 2022 van de ISD Bollenstreek persoonlijk een brief met meer informatie.

Uitkering PW en nog geen deelnemer

Hebt u een uitkering op basis van de Participatiewet en maakt u nog geen gebruik van de collectieve aanvullende zorgverzekering? Dan ontvangt u van de ISD Bollenstreek uiterlijk begin december 2022 persoonlijk een brief met meer informatie.

Aanmelden voor 1 januari 2023

Maakt u nog geen gebruik van de collectieve aanvullende zorgverzekering? Dan adviseren wij u om u vóór 1 januari 2023 aan te melden. 

Hoe kan ik me aanmelden? 

Uiterlijk eind november volgt meer informatie over hoe u zich kunt aanmelden. 

Meer informatie

Voor vragen en/of meer informatie over de collectieve aanvullende zorgverzekering en de actuele inkomens- en vermogensgrenzen kunt u terecht bij de ISD Bollenstreek. 

U kunt u ook aanmelden voor de nieuwsbrief van de ISD. Dan krijgt u persoonlijk in uw mailbox de informatie.