Collectieve aanvullende zorgverzekering in 2022

Ik maak dit jaar gebruik van de collectieve aanvullende zorgverzekering. Kan ik daar in 2022 ook weer gebruik van maken en zijn de nieuwe bedragen al bekend?

Ook in 2022 kunt u als inwoner van de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen gebruik maken van de collectieve aanvullende zorgverzekering bij Zorg en Zekerheid. Naast de korting die Zorg en Zekerheid u geeft, betaalt uw gemeente ook een bijdrage in de premie van de aanvullende zorgverzekering. 

Voorwaarden collectieve aanvullende zorgverzekering

Om deel te kunnen nemen moet u voldoen aan de voorwaarden:
•    U woont in de gemeente Hillegom, Lisse, Noordwijk of Teylingen
•    Uw (gezamenlijk) inkomen is niet hoger dan 120% van de voor u geldende bijstandsnorm 
•    Uw vermogen is niet hoger dan de in de Participatiewet genoemde vermogensgrenzen
•    U bent vanaf 1 januari 2022 ook voor de basisverzekering bij Zorg en Zekerheid verzekerd.

Bedragen en folder 2022

De premiebedragen en de bijdrage van uw gemeente voor 2022 zijn uiterlijk eind november 2021 bekend. De ISD Bollenstreek heeft dan een nieuwe folder voor de collectieve aanvullende zorgverzekering 2022. 

Deelnemers 2021

Maakt u in 2021 al gebruik van de collectieve aanvullende zorgverzekering? Dan ontvangt u uiterlijk begin december 2021 van de ISD Bollenstreek persoonlijk een brief met meer informatie.

Uitkering PW en nog geen deelnemer

Hebt u een uitkering op basis van de Participatiewet en maakt u nog geen gebruik van de collectieve aanvullende zorgverzekering? Dan ontvangt u van de ISD Bollenstreek uiterlijk begin december 2021 persoonlijk een brief met meer informatie.

Aanmelden voor 1 januari 2022

Maakt u nog geen gebruik van de collectieve aanvullende zorgverzekering? Dan adviseren wij u om u vóór 1 januari 2022 aan te melden. 

Hoe kan ik me aanmelden? 

Uiterlijk eind november volgt meer informatie over hoe u zich kunt aanmelden. 

Meer informatie

Voor vragen en/of meer informatie over de collectieve aanvullende zorgverzekering en de actuele inkomens- en vermogensgrenzen kunt u terecht bij de ISD Bollenstreek.