Bedragen Regiotaxi 2022 en reizen tijdens de feestdagen

De Regiotaxi is een vorm van aanvullend openbaar vervoer en beschikbaar voor iedereen uit de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen. De Regiotaxi is er voor alle inwoners. Iedereen kan gebruik maken van de Regiotaxi.

Voor mensen die via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) een indicatie hebben om gebruik te maken van de Regiotaxi geldt een lager tarief. Mensen zonder een Wmo-indicatie betalen een hoger tarief.

Tarieven vanaf 1 januari 2022

Een reis met de Regiotaxi wordt gerekend in het aantal zones dat u reist plus één zone als opstaptarief. Wanneer u gebruik maakt van het collectief vervoer via de Wmo betaalt u een lager tarief. 
Iemand die met u meereist en zelf geen Wmo-indicatie heeft, betaalt het normale tarief van € 3,00 per zone. Hebt u een begeleiderspas, dan reist uw begeleider gratis mee.

  • Bent u jonger dan 65 jaar, dan betaalt u per zone € 1,13 en 1 opstapzone.
  • Bent u 65 of ouder, dan betaalt u per zone € 0,79 en 1 opstapzone.
  • Wanneer u verder reist dan de maximale 5 zones betaalt u per kilometer € 2,63.

Advies: vraag vooraf aan de centrale van de Regiotaxi wat u voor uw rit moet betalen.

Tarieven voor inwoners van Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen

   

Zone 1 2 3 4 5
Jonger dan 65 € 2,26      € 3,39 € 4,52 € 5,65 € 6,78
65 jaar en ouder  € 1,58  € 2,37 € 3,16 € 3,95 € 4,74

 

Geen Wmo-indicatie

Als u geen Wmo-indicatie hebt, kunt u wel gebruiken maken van de Regiotaxi. U betaalt dan € 3,00 per zone. Dit bedrag geldt ook voor de opstapzone. Wilt u verder reizen dan 5 zones, dan geldt een kilometertarief. Voor de nachtzones tussen 01.00 uur en 06.00 uur geldt per zone € 1,00 toeslag. Voor meer informatie kunt u terecht bij de klantenservice van de Regiotaxi, bereikbaar op telefoonnummer (0900) 202 23 69.

Vervoerspas Wmo

Wanneer u reist met de Regiotaxi, moet u uw Wmo-vervoerspas bij u hebben. De chauffeur moet uw pas scannen om uw rit correct uit te kunnen voeren. Uw pas is geldig voor de contractperiode en dat betekent dat u niet jaarlijks een nieuwe pas krijgt.

Afwijken bestemmingsadres 

Wanneer u in de taxi zit, is het niet mogelijk om de chauffeur naar een andere locatie te laten rijden dan u vooraf hebt opgegeven. Het is wel mogelijk om tijdig voor vertrek telefonisch via de klantenservice uw bestemming te wijzigen. 

Betaalmogelijkheden 

In de Regiotaxi kunt u pinnen. Maar u kunt ook contant betalen of de ritprijs via automatische incasso van uw rekening af laten schrijven. Indien u hierin geïnteresseerd bent, neemt u dan telefonisch contact op met de klantenservice van de Regiotaxi. We adviseren u zo min mogelijk contant te betalen. 

Nieuwe tarieflijsten 2022

Vanaf 3 januari 2022 kunt u voor de nieuwe tarieflijsten bij de ISD terecht. 

Reizen tijdens de feestdagen

Als u tijdens de Kerstdagen wilt reizen, moet u uw rit tenminste twee dagen van tevoren al boeken.
Dit betekent voor u het volgende: 

  • Reizen op Kerstavond (24 december): uw rit én de terugrit moeten uiterlijk 22 december geboekt zijn.
  • Reizen op Eerste Kerstdag (25 december): uw rit én de terugrit moeten uiterlijk op 23 december geboekt moeten zijn.
  • Reizen op Tweede Kerstdag (26 december): uw rit én de terugrit moeten uiterlijk op 24 december geboekt zijn.

Weet u nu al wat uw plannen met de Kerst zijn? Dan kunt u uw rit natuurlijk nu direct al boeken.

Op 31 december 2021 kunt u tot 22.00 uur gebruik maken van de Regiotaxi en op 1 januari 2022 vanaf 01.00 uur. 

Vergeet niet uw telefoonnummer (zowel voor de heen- als terugreis) door te geven. U wordt dan gebeld op het moment dat de taxi eraan komt.

Coronamaatregelen Regiotaxi

Het dragen van een mondkapje is verplicht. Zonder mondkapje mag de Regiotaxi u niet vervoeren. Voor de actuele coronamaatregelen kunt u terecht op de website van de Regiotaxitaxi of contact opnemen met de klantenservice van de Regiotaxi.

Reserveren en vragen Regiotaxi

Voor reserveringen kunt u 24 uur per dag terecht op telefoonnummer (0900) 202 23 68. Voor meer informatie over de Regiotaxi kunt u terecht op www.rthr.nl en bij de klantenservice van de Regiotaxi, bereikbaar op telefoonnummer (0900) 202 23 69. De klantenservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Voor vragen over een Wmo-indicatie voor de Regiotaxi kunt u terecht bij de ISD Bollenstreek.