ISD: Nieuw contract voor trapliften en hulpmiddelen

De ISD Bollenstreek heeft per 1 februari 2017 met Handicare Stairlifts BV en de zorgleveranciers Medipoint (voorheen HartingBank), Meyra en Welzorg een nieuw contract afgesloten. Dat is het resultaat van de Europese aanbesteding die eind 2016 heeft plaatsgevonden.

De levering van trapliften en hulpmiddelen maken deel uit van de Wet maatschappelijke ondersteuning (de Wmo). Het dagelijks bestuur van de ISD heeft besloten om vanaf 1 februari 2017 voor de levering van hulpmiddelen net als bij het huidige contract met drie partijen een contract af te sluiten. Hierdoor kunnen burgers, die recht hebben op een hulpmiddel, goed en snel geholpen worden en kunnen ze zelf kiezen welke leverancier. Voor trapliften is één leverancier. 

Op basis van de inschrijvingen voor de hulpmiddelen scoren Medipoint (voorheen HartingBank), Meyra en Welzorg het beste van de vier ingeschreven leveranciers. Bij de beoordeling is gekeken naar de kwaliteit en de prijs. Voor de trapliften heeft alleen de huidige leverancier Handicare Stairlifts BV meegedaan. Op basis van prijs en kwaliteit heeft het dagelijks bestuur besloten om met deze partijen een (nieuw) contract af te sluiten.

Voor burgers die via de Wmo een traplift via Handicare Stairlift BV hebben of een hulpmiddel via Meyra of Welzorg verandert er niets.

Voor burgers die via de Wmo een hulpmiddel via JensBeenhakker hebben, betekent dit dat zij hun huidige hulpmiddel houden en dat zij vanaf 1 februari 2017 met vragen bij Medipoint terecht kunnen. Medipoint neemt de contracten van JensBeenhakker over. Mensen die het betreft krijgen begin februari 2017 een persoonlijke brief hierover.    

Voor vragen kunt u terecht bij de ISD Bollenstreek. Dit kan per mail via info@isdbollenstreek.nl, telefonisch via (0800) 95 67 000 (gratis) of door een persoonlijk bezoek aan het lokaal loket/het Zorgloket/Wmo Adviescentrum van uw woonplaats.  

Uitgelicht

Volg ons