Geslaagde bijeenkomst voor werkgevers

Op 17 oktober organiseerden de ISD Bollenstreek (ISD) en het Servicepunt Werk (SPW) een Ronde Tafelbijeenkomst voor werkgevers. Doel van de bijeenkomst was werkgevers te informeren en enthousiasmeren om statushouders in dienst te nemen of een stage/werkervaringsplek aan te bieden. We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst.

Zestien werkgevers uit de regio waren gekomen om mee te denken en te praten over de kansen en problemen die statushouders werkgevers bieden. Marit van Keeken, projectleider Statushouders bij de ISD leidde de avond kort in. Daarna was het woord aan Arno van Kempen, wethouder van Teylingen, die een enthousiast betoog hield over de mogelijkheden die statushouders onze regio te bieden hebben. Roger Oomen, manager van het SPW, leidde aan de hand van drie stellingen de geanimeerde discussie.

Werkgevers die al statushouders in dienst hebben traden op als ambassadeur. Ze waren open over hun ervaringen en de problemen waar ze tegenaan liepen. Parveen Dudock van Rijndorp Installaties gaf aan dat het belangrijk is om af en toe buiten de lijntjes te denken. Wat kun je als werkgever doen om die statushouder wel in dienst te nemen die de taal nog niet voldoende beheerst of niet de juiste papieren heeft? Kun je misschien een training op het werk aanbieden? Nasir Elaei, eigenaar van Liftco, en zelf ooit binnengekomen als vluchteling gaf aan dat de meeste statushouders doorzetters zijn. Anders hadden ze de enorme reis hier naar toe nooit volgehouden. Volgens hem is het belangrijk om een langere adem te hebben om projecten tot een succes te maken.

Conclusie

De avond gaf veel stof tot nadenken. Het SPW gaat met werkgevers in overleg om te kijken of zij samen tot projecten kunnen komen. We hebben de statushouders in onze regio gewoon nodig. Deze avond krijgt zeker nog een vervolg.

Werkgevers die interesse hebben om iets voor deze doelgroep te betekenen kunnen contact opnemen met het SPW. Het SPW is per e-mail bereikbaar via info@servicepunt-werk.nl en telefonisch op (0252) 36 09 30.

Ronde Tafelbijeenkomst

Uitgelicht

Volg ons