DigiD

DigiD (spreek uit: ‘Diegiedee’) staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan controleren.

Op aanvraag ontvangt u van DigiD hiervoor een inlogcode. Voortaan kunt u met één inlogcode terecht bij elektronische diensten van steeds meer overheidsinstellingen.

Let wel: DigiD biedt alleen zekerheid over de identiteit van de gebruiker. Tot welke gegevens u toegang krijgt en welke transacties u via de internetsite mag verrichten, bepaalt de ISD Bollenstreek.

Hoe verkrijgt u een persoonlijk DigiD?

Voor het verkrijgen van uw gebruikersnaam met wachtwoord, hoeft u zich maar één keer aan te melden. Dat gaat eenvoudig:

  • Stap 1
    Op www.DigiD.nl gaat u naar ’Aanvragen DigiD’. Automatisch opent zich het DigiD-aanvraagscherm, herkenbaar aan het DigiD-logo.
  • Stap 2
    U vult vervolgens uw Burgerservicenummer (BSN), geboortedatum, postcode en huisnummer in. Ook kiest u zelf een gebruikersnaam met wachtwoord. DigiD stuurt dan per post een persoonlijke activeringscode naar uw (huis)adres zoals u bekend bent bij uw gemeente.
  • Stap 3
    Door de activeringscode samen met uw gebruikersnaam met wachtwoord in te vullen op het DigiD-activeringsscherm (via het digitale loket van de overheidsinstelling of direct via www.DigiD.nl, kies voor ‘Activeren DigiD’) activeert u uw registratie. U bevestigt nogmaals uw wachtwoord, of u kiest voor een nieuw wachtwoord. Met dit wachtwoord kunt u voortaan gebruik maken van een groeiend aantal elektronische overheidsdiensten.

Algemeen

Uw DigiD kunt u gebruiken voor elektronische diensten van steeds meer overheidsinstellingen, niet alleen voor de ISD Bollenstreek, maar voor de gehele overheid. DigiD is een initiatief van de overheid om haar elektronische dienstverlening richting burgers te verbeteren en te vereenvoudigen. Voor meer informatie over DigiD kunt u ook terecht op de website www.DigiD.nl

 

Uitgelicht

Volg ons