2015-16 GeZZond Check en beweegprogramma

Ik heb een bijstandsuitkering en ik heb gehoord dat ik kan deelnemen aan de GeZZond Check. Wat houdt deze check in en wat zijn de voorwaarden om mee te doen?

Als u een bijstandsuitkering hebt en u bent verzekerd via de collectieve aanvullende zorgverzekering van Zorg en Zekerheid dan kunt u gratis deelnemen aan de GeZZond Check of het Beweegprogramma ‘Lekker in je Lijf’.

Waarom meedoen?

Vindt u dat uw gezondheid toe is aan verbetering? Rookt u misschien, beweegt u weinig, zou u weleens willen weten welke etenswaren u beter kunt laten staan en wat u juist beter wel kunt eten? Wilt u wel in beweging komen, maar weet u eigenlijk niet zo heel goed hoe u dat nu goed aanpakt? De GeZZond Check kan u hierover meer duidelijkheid geven

Wat houdt de check in?

De GeZZond Check is een combinatie van een gezondheidscheck en een medische beoordeling over de mogelijkheden voor het verrichten van arbeidstaken.

Wat gebeurt er tijdens de GeZZond Check?

De GeZZond Check duurt ongeveer 30 minuten. In die 30 minuten gaat een GGD arts na of u een gezond gewicht hebt door u te meten en te wegen. De arts meet uw bloeddruk en uw bloedsuikerwaarde. Er wordt gekeken of u misschien risico op diabetes hebt en u krijgt eventueel een longfunctieonderzoek. Verder krijgt u een voedingsadvies op maat én een beweegadvies op maat.

Interesse?

Als u interesse hebt in de GeZZond Check kunt u een mail sturen naar info@isdbollenstreek.nl. U krijgt dan een brochure en informatie hoe u zich aan kunt melden.

Beweegprogramma ‘Lekker in je Lijf’

Wilt u zich niet helemaal laten doorlichten, maar wilt u gewoon lekker gaan bewegen? Dan is het programma “Lekker in je Lijf” mogelijk iets voor u. Dit beweegprogramma is speciaal ontwikkeld voor mensen die een tikkeltje te zwaar zijn. Als u hieraan meedoet, gaat u één of twee keer per week bewegen in een groep onder begeleiding van een fysiotherapeut. U krijgt ook voorlichting door een diëtist over gezonde voeding en verder is er ook tijd voor gezelligheid. U hoeft hiervoor niets te betalen.

Vragen/meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de ISD Bollenstreek.

Bereikbaarheid ISD

Telefoon: (0800) 95 67 000 (gratis)
Website: http://www.isdbollenstreek.nl/
Per mail: info@isdbollenstreek.nl
Persoonlijk: bezoek aan het lokaal loket/het zorgloket/Wmo Adviescentrum van uw woonplaats.

Uitgelicht

Volg ons